Een hotspot is een plek, die als je er niet op let, langzaam de ruimte in bezit neemt. Je zou kunnen denken aan een vuurtje in het bos. Als je dat alleen laat, kan het uit de hand lopen en uiteindelijk het hele bos verbranden.

Dit gebeurt er in onze huizen: Als je niet op je hotspots let, zullen ze groeien en de hele ruimte overnemen. Je huis gaat er vreselijk uit zien. Als je een kamer binnenloopt, is de hotspot het eerste wat je ziet. Je ogen worden er naar toe getrokken.

Gedurende je leven kan je hotspot veranderen. Als kind is het bijvoorbeeld een stoel in je slaapkamer. Je stapelt alles er op tot het je plafond raakt. Later kan bijvoorbeeld je eettafel een hotspot worden. Je legt er je ongeopende post op en de dingen die je nog even weg moet leggen. Soms zie je het tafelblad niet eens meer.Ook al ligt de stapel er pas sinds de vorige dag, toch is het belangrijk om het meteen op te ruimen als je ''s ochtends bent opgestaan. Anders komt er in de loop van de dag steeds meer bij en heb je ''s avonds nog een veel grotere berg rommel.

ROMMEL TREKT ROMMEL AAN.

Ook een bed in een logeerkamer is zo''n plek waar je al snel spullen legt die eigenlijk geen plek in je huis hebben.

Heb je ook van die plekken die groeien als je er niet op let? Ziet de rest van je gezin die plekken als een mogelijkheid om spullen neer te leggen als ze geen zin hebben om ze op te ruimen? Het is jouw taak om hier een eind aan te maken.

Weg met die berg...op zoek naar de ruimte die er onder zit. Zorg dat de hotspot geen razende rommel inferno wordt!